Fördelar och nackdelar med smslån

Innan du planerar att ta ett smslån är det viktigt att du skaffar dig så mycket information om låneformen som möjligt. Smslån är nämligen kända för att vara så kallade högkostnadskrediter med många nackdelar. Trots det har smslån blivit mycket populära och eftertraktade och det beror på att de även har ett flertal fördelar.

I den här texten kommer vi att titta närmare på de fördelar och nackdelar som smslån har, men innan vi ger oss djupare in på ämnet ska vi reda ut vad ett lån via sms är för något. Låneformen har fått sitt namn utifrån den smidiga ansökningsprocessen. Du behöver bara ta upp din mobiltelefon och skicka iväg ett sms för att göra din ansökan hos smslån.io, samtidigt som du också kommer få lånelöfte och svar på din ansökan via samma kanal. Idag kan du även ansöka över internet, men du måste fortfarande ha tillgång till en mobiltelefon med ett abonnemang i ditt namn. Med ett smslån kan du låna mellan 500-10 000 kronor med en återbetalningstid på 30-90 dagar. Lånet passar således dig som bara är i behov av tillfällig finansiell hjälp, eftersom du måste betala tillbaka hela beloppet (inklusive ränta) inom en snar framtid.

Fördelar med smslån
Nu när du vet vad ett smslån är ska vi titta på vilka fördelar som kommer med lånet. Observera att många av fördelarna även kan ses som nackdelar, beroende på vem man frågar och hur d

Pengar i fickan

in ekonomi ser ut.

+ Du kan ansöka mycket snabbt via internet eller via din mobiltelefon. Oftast tar ansökan inte mer än några enstaka minuter innan den är klar och inskickad.

+ Kraven för att få ett lån beviljat är ganska låga. Du behöver bara vara myndig, folkbokförd i Sverige, ha ett mobilabonnemang i ditt namn och kunna uppvisa en taxerad inkomst.

+ Många aktörer som erbjuder smslån accepterar också betalningsanmärkningar. Har du en betalningsanmärkning bakom dig brukar detta således inte vara något problem. Visst är en betalningsanmärkning aldrig bra, men det behöver inte ligga till grund för att du inte får lånet beviljat.

+ Smslån är kända för att ha mycket snabba utbetalningar. Ibland tar det inte längre än 15 minuter innan du har pengarna på ditt konto. Detta är något som väldigt få banker har möjlighet att toppa med sina privatlån eller bolån.

+ Du kan hitta aktörer som erbjuder utbetalning på helger och kvällar, vilket gör att du alltid kan få finansiell hjälp när du behöver. Kom ihåg att det är viktigt att jämföra innan du väljer, så att du kan vara säker på att hitta det bästa lånet för dig.

Nackdelar med smslån
Smslån kommer naturligtvis inte bara med fördelar, utan det finns också några nackdelar som är viktiga att ha koll på. Precis som med alla typer av lån och krediter kommer ett smslån behöva betalas tillbaka. Därför är det viktigt att du aldrig ansöker om ett lån om du är tveksam till att din ekonomi kommer hålla.

– Smslån är kända för att ha en väldigt hög ränta. Det är inte helt omöjligt att du kan behöva betala 20-50 % i ränta om du har dålig kreditvärdighet eller om du vill ansöka utan UC.

– Att du kan ansöka trots betalningsanmärkningar kan ses som både en fördel och en nackdel. En nackdel med detta är naturligtvis att smslån kan göra ekonomiska svårigheter ännu svårare.

– Du kommer behöva betala tillbaka lånet väldigt snabbt. Har du ansökt om ett mindre belopp behöver du vanligtvis betala tillbaka belopp och ränta inom 30 dagar efter utbetalning. Ansöker du om ett större belopp är 90 dagar förekommande.